Папа Франциск закликав християн не переконувати невіруючих

Папа Франциск сказав учням християнської школи, що вони повинні поважати людей інших віросповідань і не намагатися навернути їх у християнство, тому що «епоха хрестових походів минула».

На запитання одного зі школярів, як християнин повинен ставитися до людей іншої віри та невіруючих, папа відповів, що «всі ми однакові, всі ми – діти Божі», додавши, що справжні послідовники Христа не займаються наверненням інших у свою віру.

Франциск сказав, що його досвід життя в Аргентині, яка пережила не одну хвилю імміграції, допоміг йому навчитися поважати інших.

«Це багато чому мене навчило: що ми всі однакові, всі ми – діти Божі. Це очищає та олюднює, – сказав він. – В Аргентині є невелика група вузьколобих католиків, які проти юдеїв, проти мусульман, але мені ніколи не подобалася ця група. Вони маргінали, у них є свій журнал, але вони не мають ніякого впливу в суспільстві».

Франциск пояснив, що християнин повинен залишатися послідовним у своїй вірі й тоді інші потягнуться до неї. Він закликав відмовитися від спроб переконати невіруючих.

«Переконувати невіруючого – це даремна справа, – сказав він. – Взагалі не личить про це говорити. Треба проживати своє життя відповідно до своєї віри. Тоді моє свідоцтво пробудить в інших допитливість, і вони запитають: “Але чому ви так чините?” І ось тоді можна вже говорити».

Церква повинна залучати людей, а не заманювати, вважає понтифік.

«Навертати у свою віру – доля футбольних клубів і політичних партій, але не релігії. Якщо мене запитають: “Чому ви це робите?”, Я відповім: “Читайте Євангеліє, це моя віра”. Але ніякого тиску бути не повинно».

Понтифік засудив часи, коли мусульман навертали в християнство під загрозою смерті.

«Ніколи не відштовхуйте людину тільки через те, що вона належить до іншої віри», – напучував голова Католицької церкви.

А ви згодні з папою?

Залиште свій коментар

коментарів

Related Articles

Back to top button
error:
Close
Close